Translate

Претражи овај блог

ПОСЕБНЕ СТРАНИЦЕ | Покајање

понедељак, 14. септембар 2015.

Вангино пророчанство, или - За који датум је заказан почетак Трећег светског?

За који датум је заказан почетак Трећег светског?

© Коллаж: «Голос России»
Изгледа да је датум Трећег светског рата већ познат. Ову информацију неки из све снаге покушавају да сакрију од широке јавности, али – како се каже – све тајно пре или касније постаје јавно. Дакле, шта човечанство очекује у најближој будућности и шта нам је чинити у случају да наступи „час икс“?

Управо овакве узнемирене изјаве се сад у изобиљу могу наћи на интернету. Пошто се оне подгревају отворено изврнутим чињеницама о стварној ситуацији у Украјини и деловању Русије људи једноставо не схватају шта се дешава у свету. А кад нема разумевања рађају се измишљотине. И медији просто не могу да одоле да не шпекулишу на тему Трећег светског. Користе се и давнашња предсказања Нострдамуса и Ванге и неразумљиво тумачење догађаја који се дешавају у свету, а понекад се чињенице једноставно намештају како коме одговара, а информације фалсификују.
На пример, у мрежи на руском језику активно се врте „предсказања“ познатог руског астролога Павла Глобе који је још 2009. године предвидео да ће Трећи светски рат избити у марту 2014. године кад почне глобално прекрајање граница држава и кад дође до ескалације ратних конфликата. Рат је, по Глобиним речима, требало да почне или за време Олимпијаде у Сочију или убрзо после њеног затварања. Он је такође предсказао да ће Украјина бити подељена на неколико делова. Време је да заиста проверимо натприродне могућности људског мозга који је у стању да тако детаљно види догађаје из будућности.
Међутим, ако пажљивије размотримо први извор који је објавио ову вест испоставиће се да је материјал датиран 2009. годином, али су после догађаја у Украјини уредници унели низ измена које су обичан чланак претвориле у праву сензацију која је за трен ока умножена у оквиру Мреже. Питање: зашто се све време пецамо на такве ствари?
Психолог Ирина Лукјанова сматра да је читава ствар у унутрашњој потреби за опстанком:
Сви ми знамо пословицу „ко је упозорен, тај је наоружан“. И управо због тога више волимо да унапред знамо за опасност, како бисмо имали могућност да се припремимо. Тема као што је рат, тим пре Трећи светски, не може да нас не брине, јер ће се он у суштини дотаћи сваког, као што је то било за време Другог светског рата који се још увек одлично памти. Може се рећи да је управо дубоки страх главни мотив за веома живо интересовање за ову тематику.
Последњих година су уопште необично популарна предсказања о крају света, предстојећим ратовима и погибији свега живог. И док се једни скептички односе према овом шаманизму, други стално прелиставају најновије вести у потрази за још једном потврдом да ће ускоро почети Трећи светски рат.
На пример, бугарска пророчица Ванга је сматрала да ће свет бити на ивици катастрофе док не падне Сирија, а онда ће почети светски рат. 1978. године кад је пророчанство изречено многи га нису схватили. Али, узимајући у обзир најновије догађаје, може се сматрати да њене речи имају смисла.
Позната енглеска пророчица Џоана Сауткот, која је живела крајем XVIII – почетком XIX века је била уверена да ће нам Апокалипса дођи баш са Истока: „Кад на Истоку избије рат, знајте: близу је крај!“ Она је то изјавила 1809. године и тада је мало људи схватало о чему се ради, премда су се многа њена предсказања остварила: Француска револуција, долазак Наполеона на власт, а затим његов крах.
Египатска пророчица Џој Ајад је, напротив, уверена да никаквог Трећег светског рата неће бити. По сопственим речима, она будно прати све промене на астрономској карти Земље и сматра да Земљи не прети рат везан за масовну примену насиља, већ да свет очекују друге битке, на пример, информационе и економске. Али, главна борба је борба за људски ум.
Трећи светски рат се уопште неће одвијати уз примену правог оружја, већ уз помоћ средстава за масовно информисање. И он је већ у току. Управо зато је важно да човек схвата шта чита, гледа и слуша. Треба да уме да анализира и да пореди чињенице. И тада ће из ове „кланице“ моћи да изађе здрав и читав.
     = преузето: Крстарица

Нема коментара:

Постави коментар

Документарни филмови Сазвежђа З